Само в 7DniPlovdiv.bg

Столица на културата – параван за кражби

7 Dni Plovdiv23.10.20171min970
1

Европейската столица на културата стана прикритие за усвояване пари за надути инфраструктурни проекти, под това мнение се обединиха депутатът от ПФ Славчо Атанасов и общинските съветници от Патриотичния фронт Слави Георгиев и Костадин Гаров.

„Как така реконструкцията на пл. „Централен“ нарастна до 12 млн. лева, след като не се знае какво ще се прави по него“ – попита Георгиев. Той заяви, че се съмнява в съществуването на ясен проект за Централния площад от страна на общинската администрация. Според него по същия начин е завишена цената и на друг обект – Голямата Базилика, за който ще бъдат изхарчени 15 млн. лева – 8 чужди и 7 млн. общински средства.

Сред другите обекти с надути суми за реконструкция бяха споменати Кино „Космос“, Изложбената зала на ул. „Гладстон“ и бившият „Детмаг“ на Главната улица.

„Излиза, че за едни 500 линейни метра от изложбената зала на “Гладстон” до Голямата Базилика общината ще инвестира близо 25 млн. лева“ – подчерта Слави Георгиев.

„За всеки един от тези обекти липсва ясна количествено-стойностна сметка, която да показва ясно разходите и за какво се влагат парите“ – заяви Славчо Атанасов.

„Не приемаме тази философия на управление на публичните средства от администрацията на кмета Иван Тотев“ – категоричен бе Атанасов. Той даде пример с Варна, на която на 13 октомври правителството е превело 85 млн. лева, а Пловдив е останал само със 7 милиона, преведени от централната власт.