Само в 7DniPlovdiv.bg

Президентът Румен Радев награждава будни ученици

7 Dni Plovdiv23.10.20171min410
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Осмото издание на проекта „Народните будители и аз“ ще се проведе под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Проектът на трите пловдивски Ротари клуба и Зонта, който стартира през 2009 година, съобщи областният управител Здравко Димитров, който тогава бе кмет на район Западен.

Стартът на поредното издание на средношколското състезание, което има за цел да утвърди националната идентичност на младите българи, ще бъде даден на 30 октомври от 19 часа в Голяма конферентна зала на ГДК „Борис Христов“. На събитието ще присъстват държавният глава Румен Радев, областният управител Здравко Димитров и членове на националното жури, което ще оценява победителите във финалния етап на състезанието – академиците Георги Марков – председател,  Антон Дончев,  Константин Косев, Васил Гюзелев и издателят Иван Гранитски.

Областният управител отново подкрепи проекта „Народните будители и аз“ и заяви, че е изключително важно децата да знаят историята, както и да приемат предизвикателството да извършат издирвателска и събирателска дейност за факти от живота и делото на поне един велик българин и народен будител.

За седемте години от своето съществуване, състезанието е обхванало над 63 000 ученика. Тази година проектът успя да излезе извън района и стана национален, като привлече ученици от област Пазарджик и град Варна. Седмото издание даде възможност и за индивидуално участие, в което се включиха 150 ученика с есета, стихотворения, мултимедийни презентации и рисунки на тема „180 години от рождението на Апостола“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *