Само в 7DniPlovdiv.bg

С протест на близки на жертвата започна делото срещу Илиан

7 Dni Plovdiv23.10.20171min1250
1

Десетки приятели, колеги, близки и роднини на убитата от годеника си миналия декември в Куртово Конаре Милена Динова се събраха пред Съдебната палата в Пловдив, където започна по същество делото срещу нейния убиец Илиян Рангелов.

Присъстващите настояха за най-тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна за младежа, който заслепен от ревност навръх коледните празници миналата година, прободе с нож в гърдите девойката.

В съдебната зала майката на момичето разказа, че дъщеря й е била много дискретна за отношенията си с Илиян, но все пак е признавала, че двамата често се карат. Според майката, годеникът на Милена често пиел и ставал агресивен, като подозирал момичето, че поддържа тайна връзка с бившия си приятел.

Във фаталната нощ на 28 декември, последвал поредният скандал и младежът догонил на улицата годеницата си, която тръгнала за нощна смяна в близкото Ново село, където работела. На метри от къщата, в която двамата живеели заедно, Илиян пробол с нож любимата си и я оставил да издъхне на тротоара, след което се прибрал и прикрил следите.

Милена е била открита от колегите си, които я чакали да пътуват заедно на работа. Майката на момичето разказа, че в началото никой не е подозирал като извършител годеникът, който два дни преди това и е предложил брак. Останалите свидетели потвърдиха, че  след като го уведомили за трагедията, Илиян е разиграл драматични сцени на едновременна скръб и ярост, като дори се заканвал да отмъсти на „неизвестния“ убиец.

Малко по-късно, притиснат с доказателства от разследващи и психолози, включително с полиграф, младежът направи пълни самопризнания, с всички подробности около убийството.

На следващото заседание съдът ще изслуша съдебномедицинската експертиза.