Само в 7DniPlovdiv.bg

Ремонтите на булеварди няма да намалят трафика

7 Dni Plovdiv23.10.20171min310
1

Броят на автомобилите в Пловдив расте неимоверно. Всеки ден в града влизат между 80 и 100 000 коли. А в КАТ се регистрират по 100 нови автомобили на собственици от града и още толкова от областта, като на година те са над 6000. Това са данни от Центъра за управление на трафика за последната година, съобщи кметът Иван Тотев.

Затова и след ремонтите на основни булеварди няма как да се облекчи трафикът в Пловдив при този брой автомобили, които се движат по улиците на града, заяви градоначалникът.

Тотев допълни, че общината бърза да изпълни ключови проекти, които да облекчат трафика. Сред тях са завършване на Околовръстния път, който да „поеме“ преминаващото движение от Асеновград към Карлово; новият булевард „Северен“, който да свърже район „Тракия“ с центъра, и нова връзка към район „Южен“. В Пловдив няма да се вдига цената на билета в градския транспорт, макар че пускаме нови автобуси, и разширяваме велоалеите. Усилено се работи и по изграждане на многоетажни паркинги в центъра, като работата по този до Хуманитерната гимназия вече започна, обясни кметът.