Само в 7DniPlovdiv.bg

Похвално! Пловдив почита паметта на баскетболни величия в “Ден на треньорите”!

7 Dni Plovdiv21.10.20171min320
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ден на треньорите” е инициатива, която ще се проведе за първи път в Пловдив под патронажа на областния управител Здравко Димитров в памет на треньорите по баскетбол със значителен принос към пловдивския и към националния баскетбол, чието дело трябва да се помни.

Ще бъде почетена паметта на треньорите: Васил Кожухаров, Георги Йотков, Иван Николов, Йордан Делев, Любен Илиев, Любомир Гичев, Марин Груев, Симеон Вулев, Симеон Иванов, Тенчо Начев, Тодор Ненов и Христо Маринов.

На роднините ще бъде дарена книгата на Станко Стоянов “Треньори – строители на пловдивския баскетбол”.

В програмата на инициативата “Ден на треньорите” е включен традиционният мемориален турнир “Тодор Ненов”, който се провежда за шести път по случай годишнината от смъртта на големия треньор Тошко Ненов.

По време на турнира ще бъдат изиграни три мача – кадети до 16 години: Академик Пловдив – Марица Кършияка, Розова долина Казанлък – Марица Кършияка и Розова долина Казанлък – Академик Пловдив.

Стартът на състезанията от турнир “Тодор Ненов” ще бъде даден на 10.00 часа, а официалното откриване на “Ден на треньорите” е в 11.00 часа на 22 октомври 2017 година в зала “Строител”.