Само в 7DniPlovdiv.bg

Кметът на Пловдив отсече: Срокът за строеж на Колежа изтича, а ситуацията не е никак розова! От Локомотив все още няма нищо черно на бяло за стадиона и терена в Тракия!

7 Dni Plovdiv20.10.20171min1570
Иван Тотев

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде интервю пред Дарик. В него градоначалникът говори за проблемите около материалните бази на Ботев и Локо, както и за стадион „Пловдив“.  От думите му стана ясно, че все още не се вижда светлина в тунела за Колежа.

„През следващата година Община Пловдив трябва да вземе решение около концесията на стадион “Христо Ботев”. Ситуацията обаче не изглежда никак розова. На фона на неясната картина  мога да кажа, че нещо не е наред там. Срокът за строеж изтича и Общината ще трябва да вземе решение по казуса. Доколкото знам и концесионните такси не са платени, но все още има време до края до края на годината”, обяви Тотев.

Относно ситуацията при Локомотив, градоначалникът каза:

“Положението е по-различно – те имат стадион, на който играят. Клубът има заявено намерение за взимане на концесия на стадион „Локомотив“ и получаване на терен в ЖК Тракия за изграждане на база, но нямаме нищо черно на бяло. Имаме уверение от шефовете на Локомотив, че през следващата седмица ще е налице  конкретно предложение от тяхна страна.”

Тотев изрази мнението си за решението на Общинския съвет от миналата седмица относно отпускане на 24 000 лева за изготвяне на задание за техническо проектиране на стадион “Пловдив”.

“Очакваме архитект Маринов да изготви заданието за получаване на Акт 16 на стадиона. Тогава ще стане ясно и колко пари ще са нужни. Всички искаме да има мачове от евротурнирите на  стадион “Пловдив”, но ще трябва да се види какви ще са финансовите разчети. Има възможност стадионът да бъде надграден от източната страна , където трибуните са насипни. Градският стадион със сигурност  ще бъде добро решение за решаване на проблемите на  Ботев и Локомотив”, изрази оптимизъм Тотев.