Само в 7DniPlovdiv.bg

Невиждани скандали тресат Дунав часове преди мача с Ботев! Бившият треньор обвини хора от ръководството в саботаж! Клубът скочи на специалиста и показа оставката му

7 Dni Plovdiv20.10.20171min2940
Веселин Великов

Вече бившият треньор на Дунав (Русе) Веселин Великов заяви, че определени хора в клуба са работели срещу него. Той отказа да назове имена. Специалистът добави, че договорът му с “драконите” е прекратен по взаимно съгласие, но той е получил финансова компенсация.
“Имах заложена компенсация в договора при едностранното му прекратяване и я получих. Оставка не съм подавал. Ако беше така, нямаше да ми платят. Имах да взимам и две заплати, но и тях си ги получих.
Имаше определени хора, които работеха срещу мен. Няма да казвам имената им, те си знаят кои са. Исках да има завишени премии в отбора, но все ми отказваха. Сега за мача с Ботев има такива. Исках да тренираме на стадион “Локомотив”, но не ми позволяваха. Сега, когато ме няма, заниманията ще са там. Сами си правете изводите”, заяви Веселин Великов пред “Меридиан мач”
След това ръководството на Дунав реши да внесе яснота около раздялата си с Веселин Великов.
Публикуваме позицията на тима без редакторска намеса:
Във връзка с последните интервюта на вече бившия наставник на „Дунав Русе“ – Веселин Великов, Ръководството на клуба желае да уточни някои въпроси, свързани с темите засегнати от него пред медиите. Нашето желание е да има пълна прозрачност, достоверност и информираност на всички фенове на клуба и граждани на Русе.

По повод появилите се спекулации във връзка с желанието му за завишаване на премиите на футболистите, отборът има вътрешен правилник, който трябва да се спазва. На фона на игрите на „Драконите“ в последно време, подобно повишаване не е стояло да дневен ред. Всички финансови претенции на Великов са били погасени и към днешна дата „Дунав“ не дължи нито стотинка на футболисти и треньорски щаб.

Друга важен проблем свързан с любимия ни отбор и засегнат от Великов е твърдението му за сaботаж от страна на Ръководството и бъдещи тренировки на ст. Локомотив. Тази информация е невярна, а отборът на „Дунав” ще продължи да води занимания на Университета и на Градския стадион. Тук желаем отново да благодарим на РУ „Ангел Кънчев“ за огромната подкрепа, която ни указват този сезон както за мъжкия отбор, така и за школота на клуба.

В интервю пред Football24.com Великов заявява: „Нямаше как да спрем Самир, там ще взема 7 пъти повече и ще бъде наблюдаван от селекционера на Ливан. Относно другите футболисти, никой не е дошъл без моето съгласие. За всички тях съм дал одобрение и с 90 % съм говорил лично. След това те се разбират с д-р Симеонов и Ивайло Петков за финансовите условия и ако са по възможностите ни ги вземаме“.

След мача със Славия на среща с Ръководството Великов сам е подал оставка с доводите, че не може повече да мотивира играчите и условията за тренировки предоставени от клуба не го удовлетворяват. Натиск върху него не е указван по никакъв начин. Доказателство за това е и липсата на вариант за негов заместник.

Прилагаме и снимка с подисания документ от Веселин Великов за доброволното му подаване на оставка.