Само в 7DniPlovdiv.bg

БСП-Пловдив се включи в огъня срещу Корнелия Нинова

7 Dni Plovdiv20.10.20171min1990
1

“В БСП  все повече се налага еднолично управление, решенията се съобщават чрез медиите, а след това се налагат”, избухнаха активистите от организацията в Пловдив област четири дни след като председателят им Георги Гергов написа от свое име “кърваво” писмо до лидерката си. В него той я обвини в лъжа по медиите за станалото на съботния Пленум на Националния съвет и я обвини, че води партията към провал.

Според социалистите от Пловдив област решението от събота за свикване на Конгреса на партията, редовите членове са научили от медиите. Поради това те настояват да получат стенограмата от заседанието. „Това, че не сме съгласни  с решения на ръководството не ни прави привърженици на ГЕРБ“, заявяват още членовете на левицата и настояват да получат отговор имало ли е на заседанието предложение за вот на недоверие към ГЕРБ и защо то не е било обсъдено.

Организациите на БСП от Пловдив област декларират подкрепа за председателя  си Георги Гергов и писмото му до Корнелия Нинова, което той озаглави „За падението на един председател“ . В него Гергов обвини лидера, че разделя партията и й поиска извинение за начина, по който е информарала съпартийците си за решенията на форума.