Само в 7DniPlovdiv.bg

Затвор за цигани – удряли полицаи в Столипиново

7 Dni Plovdiv20.10.20171min1040
1

Година и четири месеца ефективен затвор за баща и син, били полицаи в Столипиново, постанови Районният съд в Пловдив. Николай Николов и баща му Румен на 23 май предизвикаха масови безредици, след като нападнаха служителите на реда на последна спирка на Градския транспорт. Николай ще лежи още две години в затвора, защото има друга условна присъда и още не е изтекъл изпитателният срок. Той ще бъде и в килия със строг режим, докато баща му Румен ще лежи на общо основание.

Полицаите Тодор Николов и Светослав Сариев на въпросната дата получили сигнал за силна музика и на място установили, че се провежда семейно тържество – раждането на бебето на Николай. униформените предупредили участниците да намалят силната музика. Празнуващите обаче не изпълнили полицейското разпореждане и при повторното явяване на служителите на реда ги посрещнали с агресия, обиди и закани за саморазправа.

В един момент 26-годишният татко ударил в лицето единия от полицаите. След това и Румен нанесъл удари в тялото на другия полицай, с което му причинил травматични отоци и кръвонасядания. Към адреса незабавно били насочени допълнителни полицейски екипи за осигуряване на обществения ред.

Двата мъже се укриваха от полицията след инцидента, като се предадоха сами четири дни по-късно. От тогава до сега те са в ареста.

Присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд.