Само в 7DniPlovdiv.bg

Първо в 7DP: Белия се отказва от бразилец! Вижте кой кариока ще изгърми за сметка на Меледже

7 Dni Plovdiv20.10.20171min3100
Меледже Омнибес се кефи

Треньорът на Ботев Николай Киров – Белия ще се принуди да се откаже от една от чуждестранните си звезди за днешния мач с Дунав. Канарчетата се изправят срещу драконите от 19:45 часа на стадиона в Русе. Нормативните разпоредби на БФС не позволяват на специалиста да използва в официален мач всичките си легионери от държава извън ЕС.
Вчера за Северна България в клубния автобус се качиха четирима такива играчи – Фелипе Бризола, Фернандо Виана, Густаво Афонсо и Меледже Омнибес. Последният бе в изгнание в последните 3 официални срещи и заради проблеми с дисциплината. Както е известно, четвъртият бразилец в състава на жълто-черните Алваро Юлиано притежава и италиански паспорт. Той обаче отпадна от сметките заради коварен вирус, който го тръшна.
Най-логичните очаквания са от 18-те за днешния мач да отпадне единият измежду Меледже Омнибес и Фернандо Виана. Причината това да се случи с головата машина е, че той се оплакваше от болки в кръста ден преди заминаването за Русе. Все пак шансовете Виана да играе довечера са по-големи от тези да остане извън състава. Николай Киров  обмисля този път чужденецът, който да отпадне заради надвишения лимит от чужденци извън ЕС, да е Фелипе Бризола, научи 7 DniPlovdiv.bg. Белия е склонен за тази среща да се лиши от услугите на халфа. Това означава, че опърничавият Меледже Омнибес може има възможност да играе срещу драконите и да докаже, че има място на терена. Все пак специалистът ще вземе крайното си решение броени часове преди мача в Русе. Няма да е изненада, ако се окаже, че пак именно Меледже ще бъде излишният легионер.
Иначе жълто-черните потеглиха към река Дунав с 19 футболисти, като сред тях попадна и младокът Радослав Апостолов-Щайгата. Причината бе, че един от легионерите ще трябва да отпадне в последния момент.