Само в 7DniPlovdiv.bg

Велик Григор Димитров! Само един човек в световния тенис има по-силен дух и воля за победа от гордостта на България! Вижте уникалното постижение на Гришо

7 Dni Plovdiv19.10.20171min12760
Григор Димитров

Гордостта на България в тениса – Григор Димитров, отстъпва само на един човек в в изключително интересна класация. Тя до голяма степен е свързана и характера и мъжеството, демонстрирани от тенисистите по време на мачовете им.Деветдесет и девет играчи от Топ 100 имат повече загубени, отколкото спечелени геймове, когато падат с резултат 15:40.

Само един играч е спечелил повече от 50% и това е световният №1 Рафаел Надал. Анализът  е на Infosys ATP Beyond The Numbers и показва, че Матадора има 50,7% успеваемост на този „показател”. Веднага след него пък е първата ни ракета Григор Димитров.

Хасковлията явно е напреднал в класирането в последните няколко турнира, където често му се налагаше да спасява свои сервис геймове. От резултатите в класацията става ясно, че от 73 пъти, когато хасковлията е бил притиснат до стената, той се е спасил в 35 случая, което прави 47,9% успеваемост.

Лидерът в подреждането Рафа Надал също е допуснал 73 пъти да бъде на прага на пробива при 15:40, но испанецът има малко по-положителна статистика в успешните измъквания – 37 или 50,7%.

Постижението му е още по-значимо, след като Матадора не разполага със страхотен сервис и асовете не са това, което го спасява. Испанецът е на 33-о място по сервис-точки със средно 3,7 аса на мач.Малко след Гришо по измъкване от критични ситуации е Иво Карлович, който е записал 14 успешни от 30 ситуации или 46.7%.