Само в 7DniPlovdiv.bg

Втори битов пожар в Асеновград тази седмица

7 Dni Plovdiv19.10.20171min460
1

Апартамент горя тази сутрин на улица „Полковник Дранголов“  в Асеновград. Жилището се намира на третия етаж на семейна кооперация. Огънят лумнал от котлона на готварска печка, върху който били оставени пластмасови съдове.

По това време в дома били млада жена и малкото й детенце. Най-вероятно, докато си играело, детето без да иска включило котлона и запалило полиетилена. През това време майката била извън кухнята, но усетила дима и веднага извела детето от помещението.

Подслонили се при роднини на съседния етаж, които са подали сигнал за инцидента на спешния телефон 112, съобщи гл. инсп. Величко Бришимов, началник на пожарната служба в Асеновград.

На място са изпратени две пожарни. Огънят бил изгасен бързо, но заради гъстия дим в помещението, огнището на пожара по-трудно било локализирано. Унищожено е имущество от черна и бяла техника, компютър и покъщнина.

Силно са опушени и стените на кухнята, която е около 6 квадрата, обясни Бришимов. По думите му майката и детето не са пострадала, но са силно изплашени.

Това е вторият пожар в жилище тази седмица. Само преди ден огънят унищожи дома на известния в Асеновград уфолог Ценко Симеонов. По случая все още се води разследване, но най-вероятната причина за инцидента е късо съединение.