Само в 7DniPlovdiv.bg

Ченгето от 3 РПУ – невинно

7 Dni Plovdiv19.10.20171min1050
Съд полицай01

Апелативният съд в Пловдив освободи от отговорност заместник-началникът на Трето РПУ Стоян Павлов, след като отхвърли напълно обвинението срещу него за подкуп от 300 лева.

Делото беше по жалбата за мярката му за неотклонение задържане под стража и след като той защитата му поискаха по-лека мярка, изненадващо за дори за самия него, съдия Милена Рангелова отхвърли обвинението на прокуратурата като несъстоятелно и така фактически прекрати този съдебен процес, поне с това обвинение на прокуратурата.

„Няма обосновано предположение за извършено от Павлов престъпление, поне по отношение за приет подкуп“, изтъкнаха магистратите.

Стоян Павлов напусна съдебната зала без белезници, като каза накратко: „Това е истината“.

Той бе обвинен, че като началник на „Охранителна полиция“ е получил подкуп от 300 лева от телефонни измамници, за да им осигури полицейска закрила. Павлов бе арестуван при акция на ДАНС и ГДБОП на 11 октомври. Пловдивският окръжен съд му наложи най-тежката мярка „задържане под стража“, а днес Апелативните магистрати го обявиха невинен.

В съдебната зала съдия Рангелова намекна, че прокуратурата може да повдигне друго обвинение срещу Павлов, но наличното юридически не е издържано.