Само в 7DniPlovdiv.bg

Пловдив събира областни управители от Централна, Източна Европа и Китай

7 Dni Plovdiv19.10.20171min340
1

Пловдив е домакин на третата работна среща на областните управители по линия на Инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1.

Форумът се провежда под мотото „Пловдив – най-древният град по Пътя на коприната“. Ще бъдат представени три потенциални приоритетни области за сътрудничество – „Култура  туризъм“, „Иновации и икономически зони“ и „Селско стопанство“.

Очакват се министърът на икономиката Емил Караниколов, заместник-министрите на туризма, културата и външните работи, 18 областни управители, кметът на Пловдив Иван Тотев, дипломати, представители на Тракия икономическа зона, ректори на пловдивски университети.

Във форума ще участват представители на 7 китайски провинции, както и на Чехия, Словения, Румъния, Естония, Черна гора, Латвия и Унгария.

16+1 е инициатива на китайското правителство, чиято цел е да поощри сътрудничеството между Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа (Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Черна Гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Македония) в областта на инвестициите, транспорта, финансите, науката, образованието и културата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *