Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Левски пожела перлата на Локомотив!

7 Dni Plovdiv18.10.20171min7500
Локо Пд - радост след гол

Левски си хареса една от най-големите звезди на Локомотив. Скаутите на сините са впечатлени от качествата на футболиста на пловдивчани и вече са го предложили на треньора Делио Роси. Столичани, които се опитват да сложат край на тоталната хегемония на Лудогорец в България, са си заплюли Парвизджон Умарбаев, научи 7DniPlovdiv.bg. От Герена следят под лупа изявите на Меси от Таджикистан от началото на сезона.
Сините планират да привлекат 22-годишния халф на черно-белите още от лятото. Според запознати от Левски са хвърлили око на на таджикския национал преди поемането на отбора от Делио Роси. Заставането на треньорския мостик от страна на италианския специалист и високата за родните стандарти трансферна сума, срещу която от Локо ще склонят да продадат перлата си, отказа столичани от по-сериозна офанзива преди началото на първенството.
Делио Роси не беше запознат в детайли с качествата на Умарбаев. Затова от Герена решиха да изчакат италианският специалист да добие ясна представа за възможностите на Парвизджон през есенния дял от първенството. До отварянето на зимния трансферен прозорец опитният Роси ще прецени дали да поиска от ръководството на Левски да атакува Локомотив с оферта за звездата им. Скаутското звено на сините отдавна е предложило Умарбаев за селектиране, но засега се изчаква последната дума на италианския наставник на тима.
Договорът на универсалния халф с черно-белите изтича през лятото на 2018-а год. Това ще позволи на сините да пробват да го прикоткат като свободен агент след края на сезона, ако дотогава Пара не поднови контракта си със смърфовете. Столичани ще имат право да преговарят с него след Нова година. С оглед на порядките в България ще е изненада от Левски да извадят пачките и да го купят от “Лаута” през зимата пред възможността да го вземат без пари след края на сезона, но все пак нищо не се знае.
Парвизджон е на високо цененият чужденец в Локомотив. Ръководството на клуба го счита за най-качествения легионер, привлечен в ерата на управление на Христо Крушарски. Умарбаев го доказа с изявите си от лятото на 2016 година досега. Със сигурност черно-белите ще направят всичко възможно да не изтърват без пари голямата си звезда, която притежава и руско гражданство. От началото на тази година от “Лаута” отхвърлиха не една и две оферти предимно от Азия за младока, който може да се превърне в златната кокошка за Локомотив. На този етап пловдивчани отказваха да продадат Умарбаев и заради факта, че е още доста млад. Черно-белите предпочитат да го трансферират в чужбина, когато му дойде времето.