Само в 7DniPlovdiv.bg

До 10 дни пътят Пловдив – Коматево става проходим

7 Dni Plovdiv17.10.20171min460
1

До 26 октомври изцяло ще бъде излят бетона и цялото Коматевско шосе ще бъде проходимо. Така ще се възстанови най-пряката връзка на Пловдив с южния квартал. Това обеща снощи кметът Иван Тотев на среща с жителите на Коматево. Последният пласт асфалт ще бъде излят, след като се направят тротоарите и велоалеята. Тотев уточни, че пускането на градския транспорт по ремонтирания път зависи от преценката на КАТ, но желанието на общината е това да стане от 1-ви ноември.

Последният пласт на тротоарите ще е червен, тъй като велоалеята ще е „споделена“ с пешеходната алея, заради липсващите 6 метра пространство, обясни Тотев. Дали ще има удвояване на Коматевско шосе зависи от трафика. Той ще бъде измерен през следващите шест месеца и ако е достатъчно голям, през 2019-та година шосето ще бъде удвоено поне до Остромила, обеща кметът.

Той увери жителите на квартала, че новото крило на детска градина „Ралица“ ще заработи в края на ноември и тогава децата ще бъдат преместени там, като бъде бъде открита нова яслена група.

В Коматево ще бъдат изградени две нови детски площадки, проектите за тях са одобрени, едната ще е готова скоро, а другата догодина, съобщи кметът на район „Южен“ Борислав Инчев.

Всички улици в Коматево ще бъдат обследвани и със сигурност ще бъдат асфалтирани догодина след съгласуване с „ВиК“, обеща още кметът Иван Тотев. А шефът на общинската фирма „Чистота“ Иван Стоянов обеща всички съдове за смет в квартала да бъдат подменени, също догодина.

На срещата присъства и заместник-началникът на Първо Районно управление на пловдивската полиция Красимир Ламбрев, който обясни, че засега Коматево няма да има квартален полицай, но работата се върши от районен инспектор. В парка, където редовно има вандалски прояви, да бъдат поставени две камери, обеща още кметът Тотев. Типично по български обаче, видеото няма да може да се гледа в реално време.