Само в 7DniPlovdiv.bg

Белия след боя над Верея: Предупредих играчите, че в два поредни мача няма да ни се получат нещата! Меледже е готов да играе в следващите двубои

7 Dni Plovdiv16.10.20171min3470
Ботев Пл-Верея65

Треньорът на Ботев Николай Киров призна, че е очаквал  труден двубой срещу  Верея. Той отново не спести и критиките си, но заяви, че е доволен от спечелването на трите точки, защото играта на отбора не се е получила.

„За мен лично – очаквано трудна победа. Верея ни е традиционно неудобен противник. Имайки предвид и ситуацията от предния двубой, когато всичко ни се получаваше, нормално беше днес да изпитаме трудности. Аз го очаквах и го споделих с играчите. Трудно е да се спечелят два поредни домакински мача. Но важни бяха трите точки.

Хубавото е, че дори когато нещата не вървят, взимаме трите точки. Това е хубавото в днешния мач. Постарахме се доста, имахме ситуации. Грешахме обаче при последното подаване и завършващия удар. Последното решение при завършването на атаката днес беше грешно.

Държахме контрола на топката, но прибързвахме с вземането на решения. Само контролът на топката не е достатъчен. Хубавото е, че не допуснахме ситуации пред нашата врата.Търсихме до последната минута втори гол. Имахме няколко атаки, хванахме противника и на контра. Но не можахме да изберем точното решение.

Причината Меледже да не е в групата? Имаме четирима футболисти без европейски паспорт, а само трима могат да са в групата за двубоя. Кой ще отпадне зависи най-вече от начина на трениране на състезателите, а разбира се и от тактическата постройка за даден мач и най-вече от съперника. Но той е част от нашия отбор и ще взима участие в следващите двубои. Няма никакви проблеми. Той тренира наравно с останалите. Дори през тази седмица свърши и малко допълнителна работа. Мисля, че е готов да играе в следващите срещи.

Нормално е когато играеш добре и си голмайстор на отбора, както в момента Виана, да има интерес от други клубове. Но тези неща в момента не са актуални. Те ще са актуални евентуално при отваряне на трансферния прозорец”, заяви след успеха Белия.