Само в 7DniPlovdiv.bg

Ботев иска минимум 350 000 евро за Виана! Канарчетата рискуват да го изтърват без пари! Вижте кой отбор пожела бразилската им перла

7 Dni Plovdiv16.10.20171min1670
Фернандо Виана се кефи

Ботев няма да се раздели с основния си голмайстор Фернандо Виана (25г.) за по-малко от 350 000 евро, разбра “Тема спорт”. Това е минималната сума, която канарчетата ще искат за правата на бразилеца. Нападателят се отличи с 4 гола срещу Септември (5:0), с което затвърди доброто си представяне в родното първенство.

Към него не липсва интерес от чуждестранни клубове, като един от тези, които го следят е Бурсаспор. Елитният турски клуб, който заема 10-о място в Суперлигата, е имал свои емисари на двубоя със Септември специално за Виана. Съгледвачът е оценил позиционирането на бразилеца, който е вкара 2 от 4-те си гола на празна врата. Тепърва обаче Бурса иска да се убеди, че Виана ще пасне на състава. Освен с бразилеца, турците имат вариант и с нападател на румънския елитен Волунтари.

Договорът на бразилеца с Ботев е до лятото на 2018 година, като в следващите седмици ръководството ще се опита да го удължи.

Лявото крило Дуде Ндонгала също може да бъде трансфериран. Към него има интерес от Азербайджан и Казахстан.