Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: „Алианц“ влиза в Локомотив!

7 Dni Plovdiv15.10.20171min5650

Локомотив ще се сдобие с нов спонсор! Под тази форма в клуба почти сигурно ще влезе световният концерн „Алианц“, научи 7DniPlovdiv.bg. На „Лаута“ вече се появи и офис на застрахователния гигант, забеляза медията ни. Той се намира от лявата страна на влизане в спортен комплекс „Локомотив“. Засега няма официална информация защо офисът на финансовата групировка „Алианц“ се пръкна точно там. Според слуховете на „Лаута“ обаче причината е, че между Локомотив и световната компания ще бъде подписан договор за спонсорство или реклама. Дори кибиците на стадиона, както и родители на деца, трениращи в школата на черно-белите, и майки и бащи на малчугани, които тренират тенис в комплекса, коментират, че най-вероятно „Алианц“ ще стане спонсор на ДЮШ на Локомотив. Предполага се, че гигантът в своята сфера ще подпомага развитието на академията на смърфовете. Най-вероятно става въпрос за дъщерната фирма на немския концерн в България – „Алианц България“. На стадиона се говори, че е възможно офисът да бъде официално открит още през идната седмица. Затова е твърде вероятно  до няколко дни да се изясни каква ще е връзката между Локомотив и финансовата групировка, която е лидер в застраховането и презастраховането, а развива дейност и в банковото дело.

Любопитното е, че „Алианц“ вече е бил спонсор на черно-белия клуб. През 2006 година финансовият гигант стана генерален спонсор на Локомотив. Това се случи по времето на бившия финансов благодетел на клуба Александър Тасев. Тогава логото на „Алианц“ стоеше и на фланелките на представителния отбор на Локомотив. С основна заслуга за идването на компанията като спонсор имаше покойният Александър Тасев. Черно-белите се бяха превърнали в първия спортен клуб в света, на който застрахователният концерн стана генерален спонсор. Точно по времето на влизането на Алианц  в Локо на „Лаута“ бе представен и Кузман Маринков като вицепрезидент на смърфовете. Отскоро бившият кмет на Белово отново се завърна официално в клуба, като този път зае длъжността изпълнителен директор. Случайно или не именно Маринков е човекът, който надзирава ремонтната работа по офиса на „Алианц“ на „Лаута“, разкриха редовни посетители на спортния комплекс.

След завръщането си в клуба Кузман Маринков обяви, че се водят преговори за спонсорство и реклама с големи световни и европейски компании.  “Алианц” е именно такава и вероятно тя е една от тях.

Все още не може да се каже със сигурност дали финансовата групировка няма да се нагърби и с по-сериозно спонсорство на клуба като цяло. В Локо не са крили, че търсят начини за допълнително финансиране за материалната база на клуба. Собственикът на черно-белите Христо Крушарски желае клубът да вземе на концесия стадион „Локомотив“, а плановете са да се построи и база в ЖК Тракия. Тук изниква въпросът дали няма да се стигне до сътрудничесто между Локо и „Алианц“ и по направление на изграждането поне на базата, а защо не и на стадиона. Това изглежда малко вероятно, но не се знае как би се развило едно евентуално продължително партньорство. А феновете може би дори ще се размечтаят бъдещото спортно бижу на „Лаута“ да носи името на „Алианц“ по подобие на дома на Байерн (Мюнхен) – „Алианц Арена“.