Само в 7DniPlovdiv.bg

Каназирева: Пловдив от години се управлява като “чужд” град!

7 Dni Plovdiv15.10.20171min610
490_f93325ba978949161ad63752c5aec32a

„Съюз за Пловдив“ на последната сесия на местния парламент гласува против актуализацията на бюджета и предложенията на администрацията за продажба на имоти за близо 1 милион лева. Според лидера на партията Дани Каназирева това е продължение на порочната практика да се разпродават масово всички общински имоти и да не се придобиват никакви нови.

– Г – жо Каназирева, защо гласувахте против намерението на община Пловдив да повиши приходите си като продаде ненужни за работата й общински имоти?

– Днес продават над 3 хил. кв. м. Утре ще продадат още повече. От началото на тази мандат вече са предложени за продажба 75 564 кв. м. имоти. По време на предишния мандат продадоха 147 982 кв.м. За да си го представят всички пловдивчани – тази управа разпродаде терени с големината на над 30 футболни игрища!!!

– Но така се попълват дупките в бюджета!?

– „Съюз за Пловдив“ не приема обясненията на общинската управа, че разпродажбата е необходима заради недостатъчни приходи в бюджета. Общината събира едни от най-високите данъци и такси от пловдивчани, а оживлението в строителството още повече увеличава приходите.

– Защо тогава администрацията продължава да продава?

– Истинската причина е, че Пловдив от години се управлява като чужд град. През цялото време на това управление Пловдив е придобил само един имот – общината купи бар „Калигула“, който щеше да бъде преустроен в художествена галерия. Галерия няма, но има нови и нови продажби.

– В същност къде е проблемът при разпродажбата на имоти, които не се ползват, по думите на самата администрация?

– Много просто – общината не може да провежда жилищна политика, няма къде да построи нови паркинги и не разполага с терени за нови обществени сгради и културни центрове. Призоваваме да бъде разработена дългосрочна политика, която да включва план за увеличаване на общинските имоти, а не тяхното разпродаване.