Само в 7DniPlovdiv.bg

Крушарски разкри дълговете на Локо и плановете си, след което отсече: Феновете са използвани като маша от хората, които подпалват фитила, за да бъркат в огъня!

7 Dni Plovdiv15.10.20171min4590
Крушарски замислен за сайта

Собственикът на Локомотив  Христо Крушарски гостува в „Спорт в обектива” по Канал 3. Босът на черно-белите отговори на въпросите на за всички най-актуални неща, свързани с клуба. Той не подмина и темите около материалната база и недоволството на феновете към ръководството на смърфовете.

„Кадри се намират трудно. Затова аз съм поверил управлението на кръг от мои приятели. Хората, които съм оставил да управляват клуба,  ме изненадаха приятно като поставиха изкуствена трева на бетоновата писта, докато бях в Аржентина.  Не са ме излъгали с нито една стотинка. Чавдар Цветков го обвиняват, че е пияница. Никой не вижда какво върши той.. Чавдар  върши много работа. Един спортен директор не трябва да стои и да гледа тренировките. Неговата работа е  да обикаля, да търси играчи и да дава съвети. Той се справя перфектно с това. Те и мен ме обвиняват, че съм пияница. Аз в годината пия един-два пъти, а през останалото време съм воден дух. На 60 години съм и хората, които ме познават, го знаят това нещо добре”, обясни Крушарски.

За пореден път бизнесменът застана зад Войн Войнов и отчете като голяма грешка постоянната смяна на треньорите.

„Честата смяна на треньорите е голямата ни грешка. Назначенията на Ераносян и Илиян Илиев бяха грешки. Войн Войнов ще остане, докато и аз съм в Локомотив.  Илиев имаше договор за две години и половина. Той пожела сам да си тръгне. Ераносян беше обвързан за една година. Ако исках, можех да не приема оставките  им, но реших да се съобразя с  желанията им. Няма да направя повече тази грешка. Войнов е  преди всичко психолог. Никога досега треньор не ми се е обаждал за нищо.  Войната е изключение.  Той е диалогичен човек и с него винаги обсъждаме нещата. Консултира се, не взима решенията сам.“, каза босът на смърфовете.

Бизнесменът загатна, че знае кой сее интригите в клуба и кой манипулира феновете да издигат транспаранти срещу ръководството на черно-белите. Крушарски обаче не разкри имената на змиите.

„Такива елементи в Локомотив е имало винаги. В клуба винаги е било гнездо на раздори. Цар съм да забъркам каша и след това да си я оправя. Власт без кръв и пари не се взима. Хората са манипулирани. Тези хора по-добре да излязат и да кажат: Ей, Крушарски теб не те харесваме.“. Феновете се използват като маша, за да могат да бъркат в огъня.

Крушарски разкри и каква ще е инвестицията за бъдещата база на Локомотив в ЖК Тракия.

„Вложих около 4 млн. лева в Локомотив за две години и половина. Имаше и стари дългове. Имаме 900 000 лв. лихви. И сега имаме 250 000 – 300 000 лева дългове към държавата. Чистим борчове и към бивши футболисти, които ще бъдат ликвидирани до Нова година. Базата в квартал “Тракия” ще ни струва 6 милиона лева. Мечтата ми е да получа стадион „Локомотив на концесия и да го превърна в истинско спортно бижу. Работим добре с Община Пловдив. Дано скоро нещата да се решат и да стартираме инвестиционнана си програма за материалната база на клуба.”, отсече босът.

По темата за напускането на Мартин Камбуров, Крушарски заяви: Това е минала тема, не искам да се връщам към нея и не ми се говори. Само искам да пожелая на Мартин да е жив и здрав. И да бъде професионалист”. Той не е Локомотив, а играеше за Локомотив. Той е професионалист, който играе за пари.

Той е категоричен, че Локомотив ще финишира в Топ 6 през този сезон. Крушарски обяви още, че наказателният лагер в Говедарци е имал положителен ефект.

„Боби Михайлов се справя перфектно с работата си начело на БФС. Не вярвам Наско Сираков  да се кандидатира за президент на футболната ни централа. В момента само се вдигат пушилки по медиите“, заяви Крушарски, разкривайки, че ще подкрепи Борислав Михайлов на предстоящия конгрес на БФС.