Само в 7DniPlovdiv.bg

Невиждана глупост! Оставят България без треньор за 6 месеца, а после искат… пак Хубчев, ако е на разположение

7 Dni Plovdiv15.10.20171min3750
Петър Хубчев

Националният селекционер Петър Хубчев все още е без оферта за нов договор заради екстравагантна идея на част от ръководството на БФС.Лигата на нациите, която заменя приятелските мачове, стартира чак през септември догодина и затова се обсъжда идеята национален селекционер да бъде назначен чак през лятото на 2018 година, пише 24 часа.

Причините за това са били бюджетни. След поредното некласиране на голямо първенство се ражда идеята, че може да се спестят почти цяла година заплати и да се назначи екип едва през август.Точно по тази причина въпреки коментарите, че Хубчев ще остане селекционер, изведнъж след равенството с Люксембург се оказа, че никой не е говорил с него и нов договор не му е предлаган.

“По-добре да не си отварям устата сега”, бе коментарът на треньора, преди да се прибере при семейството си в Германия.БФС няма да е пионер у нас в тази област. Федерацията по баскетбол остави за повече от година националите без треньор и мачове, защото бяхме отпаднали отвсякъде.

До септември догодина има три дати за контроли, но отдавна никой не иска да играе с България заради колебливото ни представяне напоследък. Не е ясно обаче дали към лятото на 2018 година Петър Хубчев и помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян ще са на разположение.