Само в 7DniPlovdiv.bg

Ремонтират най-разбития участък на магистрала “Тракия”

7 Dni Plovdiv14.10.20171min520
1

В началото на ноември ще започне ремонт на най-разбития участък на автомагистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора в посока Бургас. За ремонта ще бъдат заделени 4 500 000 лева. Това заяви министърът на регионалното развитие благоустройството Николай Нанков, който тази сутрин провери хода на ремонта на пътя Пловдив – Асеновград.

Ремонтирането на отсечката по автомагистрала „Тракия” започва по-късно, тъй като се изчаквал краят на активния туристически сезон. Става въпрос за 17 километра, подчерта министър Нанков, като уточни, че се предвижда при хубаво време ремонтът да приключи за три седмици.

Ремонтът на „Тракия” трябва да стане, тъй като активната лента в тези 17 километра наистина е в недобро, да не кажа, че е в тежко състояние, експлоатационно, посочи министърът. Докато се работи по участъка, движението няма да бъде спирано. Ще бъдат въведени временни ограничения.

Министър Николай Нанков каза още, че разширението на пътя Асеновград – Пловдив върви по план. В момента продължава да се работи по проектирането на допълнителните съоръжения, кръгови кръстовища и локални връзки към населените места и предприятията в икономическата зона.