Само в 7DniPlovdiv.bg

Най-накрая раздвижване за стадион „Пловдив“! Първата стъпка е отпускане на четири пъти по-малка сума от заложената! Вижте за какво ще отидат гласуваните от Общинския съвет … 24 000 лева

7 Dni Plovdiv12.10.20171min1510
Стадион Пловдив

След многото приказки, обещания и скандали за довършването на стадион “Пловдив” Общинският съвет гласува днес 24 000 лева.  Сумата, заложена в градския бюджет в началото на годината, беше 100 000 лева, но е намалена по настояване на администрацията, съобщават колегите от Марица.

За тези пари ще бъде изготвено задание за техническо проектиране. Толкова – 24 000 лева – е офертата на арх. Валентин Маринов, обясни зам.-кметът Георги Титюков.  Арх. Маринов ще подготвя заданието, защото по негов проект е направена реконструкцията. Довършителните работи на стадиона  обаче са спрени през 1990 г.

Атанас Узунов (ГЕРБ) настоя в заданието да се предвидят изискванията на УЕФА и ФИФА за провеждане на международни мачове.

Трибуните на стадиона са обрасли с бурени, а допреди няколко дни в залите нямаше ток заради авария в общинския трафопост.

Снивка: Марица,