Само в 7DniPlovdiv.bg

Арестуваният полицай – обвинен за рушвет от 300 лева

7 Dni Plovdiv12.10.20171min740
1

Началникът на сектор „Охранителна полиция“ в Трето РПУ и зам.-директор на районното в Пловдив Стоян Павлов е взел подкуп от 300 лева, съобщи окръжният прокурор Румен Попов. Полицаят бе арестуван от Вътрешна сигурност за участие в схемите с ало-измами. Той е попаднал в полезрението на колегите си след подслушан разговор чрез СРС на един от задържаните, който е бил “муле” в схемата. Предстои да бъде изяснено дали  е прикривал и други измами.

На Стоян Павлов е повдигнато обвинение, че е взел въпросната сума от двама извършители на телефонна измама за 1 300 лева.  Той знаел за предстоящата измама още преди да бъде реализирана. По този начин осигурявал закрила на престъпниците, а когато са взели парите те му се отчели с 300 лева.

“Ало” измамниците дори наричали арестувания в Пловдив заместник-директор на Трето районно “Шефе”. Униформеният вече е обвиняем за вземане на подкуп от 300 лева за т.нар. “чадър”. Предвиденото от закона наказание за това престъпление е от три до десет години затвор, заявиха от прокуратурата на специален брифинг по случая. На него присъстваха и директорът на полицията старши комисар Атанас Илков, шефът на следствието Митко Цонев, началникът на отдел вътрешна сигурност в МВР Христо Панайотов и зам.-окръжният прокурор Галина Андреева.

Румен Попов уточни, че до момента има шестима задържани. В момента се издирва свидетел, който е бил приятел на задържания полицейски шеф. Според разследващите именно чрез него Стоян Павлов, по прякор Палата, е попаднал в схемата с телефонни измами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *