Само в 7DniPlovdiv.bg

Събориха още незаконни къщи в Северен

7 Dni Plovdiv12.10.20171min750
1 (2)

Поредните две незаконни къщи бяха съборени в Арман махала в пловдивския район „Северен“. Сградите са незаконни, защото преди 30-тина години са построени на общински терен без никакви строителни книжа.

Багерите събориха масивна двуетажна къща с алуминиева дограма, в която живее 6-членното семейство на Герман Асенов. С викове и писъци циганки наобиколиха техниката и започнаха да кълнат и да молят за отлагане на акцията. Те заявиха, че едва вчера е било залепено съобщението за събаряне на къщата и поискаха общинско жилище.

Още през 2015 г. те са предупредени, че къщата им е незаконна и подлежи на събаряне. Явно имат достатъчно пари да си наемат скъпи адвокати и да обжалват нашите заповеди в съда. Събарянето започна, след като се произнесоха всички съдебни инстанции, както в страната, така и Европейският съд по правата на човека, заяви кметът на район „Северен“ Ральо Ралев. Той увери, че събарянето на незаконни цигански къщи в района ще продължи.

Събарят се жилищни сгради, които са без каквито и да е строителни документи и книжа и са изградени върху терен общинската собственост.