Само в 7DniPlovdiv.bg

Септември плаши Ботев с талант за 1 милион евро

7 Dni Plovdiv12.10.20171min1700
Ишмаел Байду - Септември София

Собственикът  на Септември Румен Чандъров е поставил цена  1 милион евро на  крилото Ишмаел Байду, пише Меридиан Мач. Ганаецът, който на 1 декември ще навърши 19 години, е един от най-класните футболисти в състава на Николай Митов  и впечатлява със своята скорост и техника.

“Талантът му е безспорен. Наясно сме, че той има върху какво да работи и да усъвършенства, но определено скоро всички ще се убедят, че това момче има качества да е звезда не само в България. Ако някой го иска, трябва да плати 1 милион евро. Няма да си играем на дребно. Имаме млад и амбициозен треньор, който работи отлично с младите и успява да извлече максимума от тях”, заяви спортният директор на Септември Георги Марков пред  “Меридиан мач”.

Бившият национал разкри, че през лятото към Байду е имало сериозен интерес от Турция. Клуб от югоизточната ни съседка бил готов да плати 250 000 евро за африканеца.

Ръководството на Септември обаче преценило, че след като ганаецът се утвърди като важен играч в Първа лига, цената му ще скочи.