Само в 7DniPlovdiv.bg

Пловдив ще иска от държавата Античния театър за още 10 години

7 Dni Plovdiv12.10.20171min360
1

Община Пловдив да поиска от държавата да й прехвърли управлението на Античния театър безвъзмездно за още 10 години ведно с построените край археологическия паметник сгради. Предложението е първа точка в дневния ред на днешната сесия на общинските съветници в Пловдив.

Те ще гласуват и предложение регионалното министерство да прехвърли на общината собствеността на държавен имот край Ботаническата градина, върху който да се построи улица.

Съветниците ще решават и дали да се отложи за следващите 2 години основният ремонт на подлеза на ул. „Гладстон“. За отстраняване на течовете бяха гласувани близо 7 млн. лв. от общинския бюджет, които се намаляват на 5 млн. лв и ще се преразпределят за ремонт на улици, благоустрояване, за попълване на пукнатини по 3 булеварда и надлез „Родопи“, както и за ДГ „Ралица“ в Коматево.

Местният парламент ще дебатира и продажба на общински имоти за над 1 милион лева, които внася зам.-кметът Димитър Кацарски. Най-атрактивният имот е двуетажна къща на ул. „Велико Търново“ 2, срещу Военния клуб и Цар-Симеоновата градина. Сградата е с 2 самостоятелни жилища и с възможност да се надстрои още 1 етаж. Предложената стартова цена на търга е от 242 000 лв. Съветниците ще гласуват и продажба на имот на ул. „Ген. Данаил Николаев“ 102 с площ от 203 кв.м. и на няколко общински апартамента и терени.

Сред предложенията е и решение да се купи нова медицинска апаратура за МБАЛ „Св. Пантелеймон“ на прогнозна стойност до 629 600 лв. с ДДС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *