Само в 7DniPlovdiv.bg

Полицейски началник помага на ало-измамници, закопчаха го

7 Dni Plovdiv11.10.20171min3280
1

Арестуваха полицейски началник в Пловдив.

Зам.-шефът на Трето РПУ с ресор охранителна дейност Стоян Павлов е имал взаимоотношения с тартори на банди за телефонни измами.

Той е арестуван от служители на Вътрешна сигурност с прокурорско постановление за 72 часа.

Арестът идва след серия телефонни измами, при които възрастни пловдивчани бяха ужилени с хиляди левове. При акция на полицията преди няколко  дни бяха задържани 6-има телефонни измамници, от които двама остават в ареста.

Според събраните към момента доказателства полицейският шеф осигурявал закрила на телефонни измамници срещу парични суми. Първата вноска от мошениците била 5 000 лв. След това получавал по 1200 лв месечно «такса спокойствие».

Срещу парите ченгето обещавало да предупреждава бандата телефонни измамници за предстоящи акции срещу тях както и да им дава гръб и осигурява полицейска закрила. Вземането на пари е засечено и от видеокамери.

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков отказа да посочи името и поста на полицая като уточни, че повече информация ще бъде дадена утре на специален брифинг. По случая е образувано  следствено дело в Окръжната прокуратура.