Само в 7DniPlovdiv.bg

Бултрасите готвят сюрприз за Ники Жадното! Ще го дарят с уникален подарък!

7 Dni Plovdiv11.10.20171min3870
Бултраси

Феновете на Ботев Пловдив са подготвили „топло“ посрещане на старши треньора на Септември София Николай Митов за утрешния мач в Коматево. Както е известно, преди малко повече от година бившият наставник на Левски бе треньор на канарчетата за няколко часа. Той напусна скоропостижно именно след бурно недоволство от страна на бултрасите, които не бяха съгласни с назначението му.

На 30 август 2016-а Митов бе представен от тогавашния спортен директор на Ботев Михаил Мадански като нов старши треньор, заменяйки на поста Николай Костов. Събитието бе в 15:30 часа, а три часа по-късно наставникът и неговият помощник тогава Мариян Христов бяха изгонени от феновете. Те даже изпратиха Митов с метла, символизирайки помитането му от Коматево. Малко по-късно обаче единият от собствениците тогава Румен Чандъров, бесен от поведението на бултрасите, върна акциите и също си тръгна. Именно той докара тогава Митов от Септември София като бос и на столичани, какъвто е и до днес.

Според запознати жълто-черните привърженици са подготвили няколко плаката срещу Митов, като планират отново да му дадат метла. Митов се завръща за първи път в Коматево от случая преди година.