Само в 7DniPlovdiv.bg

Официално: България попадна в Трета лига на новия турнир на УЕФА!

7 Dni Plovdiv11.10.20171min930
УЕФА Лига на Нациите

Европейската футболна федерация  обяви официално четирите лиги, в които ще се разиграе турнирът на Лигата на нациите.  Това стана след изиграването на квалификациите от зона Европа за Мондиал 2018 и изясняването на коефициентите на всички отбори, които ще се взимат предвид за разпределението на дивизиите в новия турнир на УЕФА – Лигата на нациите. България е в трета урна, като възможните съперници са Унгария, Румъния, Шотландия, Словения, Гърция, Сърбия, Албания, Норвегия, Черна гора, Израел, Финландия, Кипър, Естония и Литва.

Всяка дивизия ще бъде разделена на четири групи. В някои групи ще има по три отбора, а в други – по четири. Тимовете ще играят всеки срещу всеки на разменено гостуване. Победителите от групите ще се изкачват в по-горна дивизия, а последните ще изпадат в по-долна. Жребият ще бъде изтеглен на 24 януари 2018 в Лозана.

Голямата промяна, която ще засегне Евро 2020 чрез турнира обаче е фактът, че четири отбора ще могат да се класират за форума на Стария континент през Лигата на нациите. След като квалификациите определят 20-те отбора, които ще получат билети за Евро 2020, през март същата година ще се играят плейофи между победителите от всяка група от всяка една дивизия за определяне на допълнителните четири места за ЕП.

Ако някой от отборите победители вече си е осигурил място за Евро 2020 през квалификациите, неговото място ще бъде заето от следващия отбор с най-добро представяне в Лигата на нациите.