Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Странно! Предложиха на Ботев бивш футболист на Локомотив, подписал преди по-малко от 3 месеца с чуждестранен клуб!

7 Dni Plovdiv11.10.20171min8310
Белия в Разград

Любопитно предложение за нов футболист са получили в Ботев.  Офертата са този играч е била доста странна поради две причини. Едната е, че той е бивш състезател на градския съперник Локомотив, а другата е, че в средата на юли той осъществи трансфер в чужбина. Въпросният футболист, който е бил лансиран пред спортно-техническото ръководство на канарчетата, е бил Ангел Грънчов, научи 7DniPlovdiv.bg. Той е бил един от  вариантите за наследник на напусналия в посока Израел Виктор Генев. Бившият защитник на кръвния враг Локомотив е бил предложен още преди 6 септември, когато затвори  трансферният прозорец в България. Треньорът Николай Киров е отхвърлил опцията да вземе Грънчов за наследник на Генев в сърцето на отбраната.

Любопитното в случая обаче е самото предложение за привличане на 24-годишния бранител в Ботев. Ангел подписа договор с втородивизионния полски Стал (Миелец) в средата на юли, а само около месец и половина по-късно той е бил предложен на канарчетата. Най-вероятно самият играч е имал готовност да си тръгне скоропостишно от новия си клуб в Полша и е била налице вратичка, която щеше да бъде задействана, за да може той да се раздели със Стал и да подсили пловдивчани.

В последните мачове на поляците Грънчов не играе. Бившият футболист на Ботев Момчил Цветанов е негов съотборник в тима от Миелец. И двамата обаче явно не влизат в плановете на треньорския щаб поне на този етап, след като не играят, или има някаква друга причина.

През 2014 година Ангел Грънчов се подвизаваше в Локомотив. На „Лаута“ той се превърна в един от основните играчи на отбора по онова време. Раздялата му със смърфовете обаче стана доста любопитно. В края на януари 2015 година той буквално избяга от Локо, без да съобщи на никого. Той не си взе довиждане и със съотборниците си, а впоследствие се озова в Славия.

В Ботев пък все още не успяват да намерят достоен заместник на Виктор Генев, въпреки че в клуба постоянно са заливани с предложения за нов централен защитник.