Само в 7DniPlovdiv.bg

Григор Димитров обяви коя е голямата му цел! Вижте какво е желанието на гордостта на България

7 Dni Plovdiv10.10.20171min5330
Григор Димитров

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров призна, че голямата му цел този сезон е да се класира на финалния “Мастърс” в Лондон. Гришо е много близо до постигането й, тъй като в момента заема 5-ото място в сезонната ранглиста. На този турнир участват най-добрите в 8 света.
“Нормално е да започна да следя какво се случва в годишната ранглиста. Да стигна до финалния “Мастърс” е голямата ми цел. Това ще е наградата за добрия ми сезон. Дано нещата се развият положително в оставащите няколко турнира. За момента мога да кажа само това. Ако се представя добре в тях, ще играя в Лондон”, заяви Григор.
“Доброто начало на сезона в Австралия бе от ключово значение. Титлата в Бризбън и полуфиналът в Мелбърн много ми помогнаха да погледна по друг начин на нещата. Стараех се да бъда позитивен във всеки турнир и внимавах повече с изготвянето на програмата ми и начинът на трениране. Опитвах да правя правилните неща. Спечелих няколко оспорвани мача и като цяло бях по-постоянен в изявите си на корта, а точно това направи разликата”, каза още Димитров.
“След всяка година в тура научавам нови и нови неща за себе си. Разбрах, че е много важно да намериш формата си преди първия мач в даден турнир. Така се чувстваш по-комфортно на корта. Тогава знаеш, че можеш да разчиташ на ударите си, на тялото си. Когато всички компоненти работят правилно, нещата се получават. Треньорът Дани Валверду също много ми помага, особено в турнири, в които не се чувствам на нужната висота. Той знае как да ми помогне да се справя с тези проблеми”, допълни българинът.
“Обичам да играя в Азия. С моя щаб обсъдихме причините, защо досега не се представям добре в Шанхай. Сега предстои ново участие тук и се чувствам в добра форма, като във всеки мач ще играя за победа”, завърши Гришо.