Само в 7DniPlovdiv.bg
7 Dni Plovdiv09.10.20171min4290
1

29 години затвор получи 38-годишната циганка Донка Петкова за убийството на възрастната жена в село Дълбок извор.  Тя удуши през февруари  84-годишната Иванка Кукова, тъй като жената отказала да й даде пари за цигари.

Присъдата на убийцата е 25 години за умишленото убийство и 4 години за последвалия грабеж, които се включват в по-голямото наказание. Освен това, заради многократните осъждания за други престъпления, магистратите прибавиха още четири години. Така общата присъда, вместо максималната – доживотен затвор без право на замяна, става 29 години. Намалява се с една трета, заради съкратеното съдебно производство.

Решението на Окръжния съд в Пловдив може да се обжалва в 15 дневен срок.

Донка остава в затвора в Сливен заради останалите престъпления.

Циганката помагала на баба Иванка в село Дълбок извор. Повод да посегне на живота на бабата се оказал отказът на възрастната жена да й даде 5 лева. Тогава Донка започнала да я бие, удушила я, взела златните обици от ушите й и си тръгнала. По-късно обаче се върнала, за да открадне още каквото може от дома на убитата. Тогава била арестувана, след като съседи намерили трупа на възрастната жена и позвънили на 112.