Само в 7DniPlovdiv.bg

Засипаха със суперлативи Пловдив Къп 2017

7 Dni Plovdiv09.10.20171min250
Волейбол . Марица-Пловдив-Олимпиакос-Пирея - Купа Пловдив 2

И петимата старши-треньори на отборите участници в петото издание на традиционния международен женски волейболен турнир за Купа Пловдив се изказаха изключително ласкаво за нивото на организация на състезанието, както и за класата на самите тимове.

 

Бранко Гайич, Динамо (Букурещ, Румъния):

“Дори само имената на отборите в този турнир говорят много. Това е турнир от най-високо ниво и отборите, с изключение на моя, са от почти най-високото ниво. Ние дойдохме тук с много млад състав. А за организацията и всичко останало всичко, което мога да кажа, е ‘удивително’. На първо място, Борис (Халачев) и неговият клуб вършат една много добра работа и аз им желая всичко най-добро! Да стигнат до групите в Шампионската лига, защото имат добър отбор! Всички работят добре – Борис и целият екип, заедно и със състезателките, разбира се… Още веднъж искам да им благодаря за поканата за този турнир и да им пожелая късмет занапред!”

Ферхат Акбаш, КСМ Букурещ (Букурещ, Румъния):

“Преди всикчко, искам да поздравя и да благодаря на пловдивския клуб за тази страхотна организация. За нас е чест да им гостуваме в България. Имаме чудесни взаимоотношения. Миналия сезон те дойдоха в Румъния да играем мачове, а сега ние сме тук. Бих искал винаги да идваме в България за нашата подготовка. Атмосферата на турнира беше много добра, особено за мачовете на Марица. Имаше излъчване по националната телевизия, онлайн предаване на мачовете, много зрители,… – като за официални мачове. За моя тим е добре да се готви тук. Постигнахме добри резултати, особено хубавата победа над Динамо, с които играем често в румънската лига.

Анджело Верчези, Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса, Турция):

“Много се радваме да сме тук. Скоро стартираме в турското първенство и за нас е много важно да играем мачове на високо ниво като тези тук. Организацията е перфектна – залата, хотелът, хубав град, хубава атмосфера… Нашите състезателки, които се присъединиха към тима след Европейското първенство, малко по малко се адаптират към отбора. Затова сме много доволни, че играем тук, и, разбира се, още по-доволни, че побеждаваме.”

Бранко Ковачевич, Олимпиакос (Пирея, Гърция):

“Първо искам да изкажа моите наистина огромни благодарности към организатора на този турнир – волейболен клуб Марица (Пловдив). Те направиха един наистина силен и отлично организиран турнир. Окей, малко съжалявам, че Галатасарай (Истанбул) не дойде, но нищо не може да се направи. Но всичко останало – от гостоприемството в хотела до транспорта до залата – беше отлично като условия за нас. Турнирът беше много силен. Може би за този етап от сезона, когато отборите все още не са постигнали най-добрата си форма, нивото беше високо. Мисля, че този турнир ще бъде полезен за всички участващи отбори. Още веднъж, благодаря на Марица и всички тук!”

 

 

Иван Петков, Марица (Пловдив, България):

“Мисля, че вървяхме в една възходяща линия. Доста неща започнаха да излизат в нашия отбор. Въпреки ротациите, които правихме, в последните два мача вече се видя, че отборът започва да се напасва, да не се притеснява от смените на състезатели по постове. Различните конфигурации, в които играем, са моята идея още от самото начало. Невъзможността да използваме всички състезателки е очакван проблем за нас по простата причина, че в отбора има състезателки, които са все още неподготвени. Но особено в мача с Олимпиакос се видя синхронът на нашия отбор срещу един доста добре окомплектован и синхорнизиран отбор. Аз съм максималист и, дори да побеждаваме, винаги посочвам проблемите, които имаме. Организационно клубът се погрижи турнирът да бъде едно добро преживяване и една добра подготовка за всички отбори. Всички колеги са абсолютно доволни от това, което ние като клуб, а и община Пловдив, им предоставихме.”