Само в 7DniPlovdiv.bg

Затварят ключовия бул. “Васил Априлов” в Пловдив

7 Dni Plovdiv09.10.20171min560
1

Този следобед за ремонт се затваря за движение в двете посоки ключовия пловдивски бул. “Васил Априлов” в отсечката от ул. “Гладстон” до бул. “6 септември”.  Работата по участъка започва утре сутринта. Изцяло ще бъдат сменени ВиК-мрежата, тръбите на Топлофикация, кабелите на EVN и останалата инфраструктура. Предстои и подмяната на паветата с асфалт, както и нови тротоари.

Обещаното от кмета разширение на булеварда, който трябваше да има по две ленти в двете посоки няма да се случи. Администрацията се оправдава със закъснение на отчуждаването на терените. По думите на Иван Тотев ремонтът трябва да приключи за 4 месеца, максимум до 6. Скептици обаче напомнят, че до сега в Пловдив нито един срок не се е спазил и обикновено закъснението е повече от половин година. Следователно пловдивчани трябва да забравят карането по бул. “Васил Априлов” поне до края на 2018 г.

 

Общинският съвет гласува 2 700 000 лева за продължаване на ремонта на булеварда.  1 милион е от бюджета за тази година, а останалите ще залегнат за 2018-та.

До края на ремонта автобусите ще обикалят по бул. “6 септември”, “Копривщица”, Пещерско шосе и “Руски”, като ще ползват “Васил Априлов” в готовия участък от “Гладстон” до Централна гара.