Само в 7DniPlovdiv.bg

ТОТЕВ, И СЕГА ЛИ ЩЕ МЪЛЧИШ! Никога на пловдивски политик не са били смъквани така гащите! (ВИДЕО)

7 Dni Plovdiv09.10.20171min17440
иван тотев цветан цветанов

Миналата седмица в предаването „Просто Диков“ пловдивските журналисти Гергана Никленова и Любомир Апостолов направиха сензационни разкрития за кмета на Пловдив Иван Тотев. Те осветлиха как се правят обществените поръчки в града под тепетата и защо ремонтите винаги са некачествени.

Днес те разкриха нова порция скандали за изграждането на многофункционалната спортна зала „Колодрума“, която е излязла на данъкоплатеца над 60 милиона лева.

„Проектът в началото струваше 12 милиона лева, днес аз съм донесъл много преводи от Министерството на финансите, които са подписани кой от министър Дянков, кой от г-н Близнашки, кой от Владислав Горанов, с които превеждат 12 млн лева, 8 млн лева, 4 млн лева. Много интересно, че трите транша са преведени в разстояние на 3 месеца. Няма фирма на света, която да може да усвои в строителство, на какъвто и да било обект, 24 млн лева за 2 месеца“, каза Апостолов.

Според Апостолов Агенцията за финансов надзор е открила 24 нарушения по строителството, а документацията за изграждане на съоръжението липсва от архивите на Община Пловдив. Журналистите от града под тепетата разкриха как са се оскъпили в пъти и Зоологическата градина, хотел „Империал“, стадионите „Христо Ботев“ и „Пловдив“.