Само в 7DniPlovdiv.bg

Пловдив домакин на Davis Cup

7 Dni Plovdiv08.10.20171min130
Тенис клуб - Локомотив Пловдив - Дейвис Къп

България ще е домакин на срещите от Група III от зона „Европа” на Световно отборно първенство по тенис за  Купа „Дейвис” догодина.

Мачовете ще се проведат през първата седмица на месец април 2018-а на кортовете на ТК „Локомотив“ в Пловдив. От следващата година отборите ще бъдат разделени в две групи и България ще е домакин общо на осем отбора.

„Домакинството на това събитие е ново признание за БФТ като организатор на подобни престижни световни прояви“, заяви д-р Георги Крумов, зам. председател на УС на БФТенис и председател на ТК „Локомотив“ Пловдив.

„Пловдив на два пъти е бил домакин на мачове от Купа „Дейвис“ и на два пъти от „Фед Къп“ и обикновено нашите представители са завършвали с успех. Надяваме се да спазим традицията и нашите тенисисти да успеят да се изкачат в по-горната група. Предизвикателство за нас е, че състезанието ще се проведе през първата седмица на април и червената настилка, която смятаме, че е най-добра за нашите състезатели, трябва да бъде добре подготвена. Надяваме се и на сериозна подкрепа, каквато пловдивчани винаги са оказвали за Купа „Дейвис“. Клубът ни е подготвен много добре и се надяваме и този път да излезем с чест от домакинството. Община Пловдив винаги ни е подкрепяла при подобни събития и се надяваме отново да е така, за да създадем перфектни условия за нашите гости“, добави д-р Георги Крумов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *