Само в 7DniPlovdiv.bg

Ужилият „Грабо“ остава в ареста

7 Dni Plovdiv05.10.20171min710
1

Обвиненият за измама и пране на пари служител от пловдивския екип на онлайн платформата за ваучери „Грабо“ остава в ареста. Съдът не уважи искането му да бъде под домашен арест по време на разследването.

30-годишният Георги Петров е обвинен, че в продължение на година е подменял сметките на контрагенти с номера на сметка на негов съучастник като по този начин е причинил загуби на дружеството за близо 400 000 лева.

Георги Петров отрича да има вина. В съдебна зала каза, че е задържан единствено по свидетелски показания. Според прокуратурата обаче има обосновано предположение, че Петров е извършил въпросното престъпление. Разпитани са шестима свидетели, а от оценката на личността му следва, че може да се говори за висока обществена опасност. Прокурор Делян Пинчев изтъкна и големия размер на сумата, с която е ощетена компанията.

Защитата на Петров, в лицето на адвокатите Божилов и Каварджиков, възрази срещу малкия брой разпитани свидетели. Според двамата служителката, която е въвеждала промените в банковите сметки също може да бъде привлечена като обвиняема. Досега Малина Динева е дала показания като свидетел.

В крайна сметка окръжните магистрати потвърдиха взетата от районния съд най-тежка мярка за неотклонение. Определението за ареста е окончателно и не подлежи на обжалване.