Само в 7DniPlovdiv.bg

Пламен-Майстора арестуван за палежа на колата на Зорница в Карлово, жена му хвърля оставка от прокуратурата

7 Dni Plovdiv05.10.20171min2680
1

Полицията арестува Пламен Димитров – Майстора от Карлово, заподозрян в палежа на колата на журналистката Зорница Акманова, направила репортаж за незаконния му сервиз за „Господари на ефира“. Заповедтта за 24-часовия арест е от директора на МВР-Пловдив Атанас Илков.

Лично главният прокурор Сотир Цацаров разпореди бързо разследване на случая. Зорница направи единствения си репортаж за Господарите преди дни и той бе замножество оплаквания срещу Пламен – Майстора за работата на незаконния му сервиз. Хората негодуват, че той твърде дълго задържа колите им, след това те си ги вземат с подменени и нови части. На една кола, стояла в сервиза, дори липсвал двигателят. Зорница е шокирана от палежа. Не е получавала заплахи, предполага, че въпросният материал за „Господарите“ е причина за палежа. Репортажът е единствен за предаването.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че лично Сотир Цацаров е разпоредил за бързото разплитане на случая. Тя призна, че прокуратурата няма достатъчно данни Майстора да е поръчител или извършител на палежа. Въпреки това е разпоредена проверка за хода на преписките в МВР и прокуратурата по всички сигнали, подадени срещу Пламен Димитров.

Жена му, с която той живее на семейни начала, е подала оставка като административен секретар на Районна прокуратура Карлово. Това съобщи още Румяна Арнаудова. Длъжността административен секретар на районна прокуратура не позволява на жената да разпъва „чадър“ над Майстора, поясни Арнаудова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *