Само в 7DniPlovdiv.bg

Академик уреди новата си звезда от САЩ

7 Dni Plovdiv05.10.20171min230
баскетбол - Айзея Уимипиг - Академик Бултекс 99

Най-новото попълнение на Академик Бултекс 99 Пловдив – американският гард Айзея Умипиг, е уреден за мача с Ямбол. Двубоят от първия кръг на Националната баскетболна лига при мъжете е в събота от 18 часа в новата зала “Сила”.
Умипиг бе по въпрос, тъй като поради затруднената комуникация не бяха пристигнали необходимите документи от предишния му клуб в Палестина. В крайна сметка те бяха изпратени навреме и гардът ще бъде на линия за срещата.
Умипиг се присъедини към подготовката на Академик Бултекс 99 само преди малко повече от две седмици, но бързо се вписа в отбора и дори бе избран за MVP на финалния мач срещу Левски от турнира за Купа Пловдив миналата събота.
За последно Айзея игра в Канада, но тъй като тамошната лига не е под егидата на ФИБА, не се изискваха документи. Такива бяха необходими от последния европейски клуб, за който американецът се е състезавал.
Ръководството на Академик Бултекс 99 призовава всички фенове на баскетбола да напълнят новата зала “Сила” и да подкрепят отбора на старта на сезона. Билетите са с цена 5 лева за възрастни и 2 лева за ученици и пенсионери.