Само в 7DniPlovdiv.bg

Пловдив се представя като място за култура и туризъм

7 Dni Plovdiv05.10.20171min270
1

„Устойчив туризъм в Пловдив чрез култура и отдих“ е темата на Деветата международна среща за туризъм, която започва в града.

Програмата включва представянето на културно-историческите обекти в града, заедно с природни забележителности и спортно-занимателни атракции. Сред темите на деловите срещи са „Добавена стойност на бранда “Пловдив”, която ще бъде представена от екипа на фондация „Пловдив 2019“ и „Синият път – алтернативен еврейски маршрут в Пловдив”, представена от Йосиф Бенбасат от Израел.

Гостите ще се включат в туристическа обиколка на забележителностите в Стария Пловдив – Улица на занаятите, Къща на дестилацията, Античен комплекс „Небет тепе”, Лапидариум, Къща “Клианти”, Античен театър, Римски стадион и пешеходен тур „Синият път – Пловдив”.

Участниците в срещата ще посетят и Гребната база в Пловдив, където е предвиден пешеходен тур и разходка с Драконови лодки. В програмата е още посещение на „Вила Юстина“, където гостите ще дегустират вино на фона на българска фолклорна програма.