Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Ботев пред сложен избор за заместник на Генев! Вижте какъв защитник иска Белия

7 Dni Plovdiv04.10.20171min5200
Белия в Разград

Ботев вече почти месец и половина не успява да намери качествен заместник на напусналия Виктор Генев.  Спортно-техническият щаб на канарчетата буквално е залят с предложения за нов централен защитник.  На Коматево дори вече изгубиха бройката им. Първоначално ги заливаха с варианти и от България, и от чужбина. Напоследък лансираните играчи са почти изцяло чужденци.

Досега поради най-различни причини треньорът Николай Киров отхвърли куп играчи за невралгичната зона. Други пък не харесаха финансовите параметри, предложени им от Ботев, или искането за минаване на пробен период. Последният пресен пример е отказът на 27-годишен французин да дойде на тестове, за което 7 DniPlovdiv.bg информира.

Треньорът на Ботев Николай Киров – Белия съвсем нормално има своите чисто футболни  спортно-технически изисквания към евентуалния заместник на отишлия в Израел Виктор Генев. Най-важното и основно изискване на специалиста в това отношение е новият централен защитник да е със силен ляв крак, научи 7DniPlovdiv.bg. Белия желае в сърцето на отбраната да си партнират футболисти със силен десен и ляв крак. Немалка част от предложените играчи са отпаднали и именно заради това, че не отговарят на това изискване.  Другото важно условие, но то вече е свързано с бюрокрация е бъдещото ново попълнение за тази невралгична зона да има гражданство на страна от Европейския съюз. Ботев е с изчерпан лимит за играчи извън ЕС.