Само в 7DniPlovdiv.bg

Хубчев вкара параноя у французите: И сега имаме Костадинов в състава си, но…

7 Dni Plovdiv04.10.20171min2070
Петър Хубчев

Селекционерът на България Петър Хубчев не смята, че липсата на Ивелин Попов и Ивайло Чочев ще се окаже пагубна за националния отбор в предстоящата световна квалификация срещу Франция тази събота. Специалистът за пореден път демонстрира хладнокръвие и заяви, че футболистите не би трябвало да отдават особено значение на това срещу кого се изправят, като във всеки един мач трябва да дават максимума от себе си. Хубчев призна, че е посочил допуснатите индивидуални грешки при загубата с 1:3 от Холандия на “Амстердам Арена” преди месец, но не пожела да коментира в детайли какво е разкрил на разбора тази сутрин. Един от героите от “златното” поколение призна, че заедно със своите помощници все още нямат представа на кои футболисти ще гласуват доверие като титуляри от 21:45 часа тази събота на “Васил Левски”.

“Най-важното е, че всички играчи са здрави и могат на 100% да се включат в тренировките. Нормално е да са леко изморени, след като са имали мачове за клубните си отбори през уикенда, но сериозни проблеми нямаме. Няма как да ви кажа обаче какво е физическото им състояние. Особено на тези, които играят зад граница. След като навсякъде се твърди, че сме професионалисти, се надявам наистина да са такива и да са в добро функционално състояние. Към момента сме направили само една тренировка заедно, така че, ако трябва да бъда честен, не знам кои ще заместят Ивелин Попов и Ивайло Чочев. Нямам яснота за стартовия състав. Стремим се да гледаме максимално много мачове на живо на момчетата, които играят в България, а на останалите – по телевизията, но истината е, че до последно не знаем кои ще започнат. Решаваме го след последната тренировка”, коментира Хубчев.

“Франция е един от най-силните отбори не само в Европа, но и в света. Аз обаче и като футболист, и като треньор никога не съм отдавал толкова голямо значение на това срещу кого играеш. Смятам, че мотивацията на един състезател трябва винаги да бъде на много високо ниво. Не вярвам в слуховете за проблеми в защитата на Франция, нито пък на аналогиите, че сега имаме Костадинов в състава си и през 1993-а – също. Самите футболисти също не се влияят толкова от историята и традициите. Те са важни повече за вас, журналистите. Липсата на Попов и Чочев не ме притесняват толкова. Националният отбор е играл и без Стоичков, без Костадинов, без Сираков. Със сигурност ще се отрази липсата им, но не смятам, че ще бъде водещо или пък може да бъде повод за оправдание”, каза още селекционерът на българския национален отбор.

 

“Сутринта анализирахме детайлно загубата с 1:3 от Холандия. Споменал съм конкретни имена, конкретни грешки, но всичко остава в залата. За времето, в което сме заедно, момчетата мисля, че осъзнаха и повярваха, че държим на определени принципи, и приемат това, което им казваме. Начетох се на много мнения и изказвания напоследък, но истината е, че във футбола нещата много бързо преминават от едната крайност в другата. Най-важното, което трябва да направим, е да изградим едно постоянство без значение къде играем – у дома или навън. Сега наричаме “Васил Левски” крепост, но само след един или два неубедителни мача това ще се промени. Има, разбира се, известна доза истина в това, че сме силни у дома, но гаранция няма за нищо. Трябва да се направи поредица от силни мачове, за да можем да кажем, че сме свидетели на някаква тенденция”, допълни още предводителят на “лъвовете”.