Само в 7DniPlovdiv.bg

Бизнес с оборот 1.5 милиарда ще следи прозрачността на обществените поръчки

7 Dni Plovdiv03.10.20171min520
1

Ново сдружение – наречено “Бизнесът за Пловдив”, ще работи за подобряването на жизнената и бизнес среда в Пловдив като сред акцентите е да следи за прозрачността на обществените поръчки и харченето на публични средства. Подобряване на чистотата на въздуха в Пловдив е също сред проблемите, с които се ангажира новосъздаденото сдружение.

То обединява 20 базирани в града фирми, в които работят над 8000 души и чиито общ годишен оборот е за 1 милиард и 400 милиона лева, съобщи изпълнителният директор Ангел Стоев.

Според поръчано от сдружението изследване дните с върхови замърсявания на въздуха в Пловдив са 111 годишно, а не 40, както твърди общината. Ангел Стоев даде пример с Краков, който подобно на Пловдив се е нареждал сред градовете с най-замърсен въздух, но след вземането на подходящи мерки, е подобрил значително позициите си.

„Бизнесът за Пловдив“ няма политически амбиции, а най-общо ще работи за подобряването на жизнената и бизнес среда, отбеляза председателят на Управителния съвет Любозар Фратев.