Само в 7DniPlovdiv.bg

Камери и паник-бутони в УМБАЛ „Св. Георги“ заради терора над медици

7 Dni Plovdiv03.10.20171min550
1

В пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“ са поставени допълнително камери и паник-бутони. Най-голяма част от тях са монтирани в Спешно-приемно отделение, където са и най-честите инциденти с медици. Обикновено в нощните часове предимно мургави пациенти бият дежурните при най-дребен повод. Често няма и такъв. Лекарите се оплакват и от неравностойните сили, тъй като циганите идват на тумби в Спешното.

Във всяка прокуратура са определени магистрати, които ще наблюдават приоритетно казусите за насилие над медици. Изпълняващият длъжността районен прокурор на Пловдив Чавдар Грошев обясни, че лекарите ще имат директна връзка по телефона с прокурор по всяко време, като делата за насилие над медицински специалисти ще се отработват в максимално кратки срокове.

От екипите в болниците ще се очаква ускорено осигуряване на необходимите документи, обмен на информация и др. За координация на работата със спешните центрове в болниците в Пловдив и района са определени двама прокурори от Районна прокуратура-Пловдив.

Това са резултати от среща на прокурори от Районна прокуратура-Пловдив с представители на държавни, общински и частни болници на територията на Пловдив и района по разпоредба на Сотир Цацаров.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *