Само в 7DniPlovdiv.bg

Раздор при патриотите заради паркирането, обвиниха Славчо Атанасов в старт на предизборна кампания

7 Dni Plovdiv03.10.20171min450
1

Новата наредба за предплатено паркиране в Пловдив скара две от крилата във ВМРО. След като вчера отцепилият се от Каракачанов Славчо Атанасов, който си направи ВМРО-НИЕ, а после вля партията в НФСБ, се обяви срещу наредбата като незаконна, днес носителите на четирите букви под тепетата – депутатът Александър Сиди, районният кмет на Южен и местният председател Стефан Послийски подкрепиха документа.

ВМРО е за новата уредба, защото решава до голяма степен проблемите с паркирането в града, и е против заявеното от Славчо Атанасов намерение да атакува наредбата в Административния съд. Това обявиха тримата на специален брифинг пред журналисти.

Очевидно старата вражда ръжда не хваща, томахавките не са заровени, противно на декларираното от Александър Сиди: „Въпреки разногласията, разцепление в коалицията няма, има плурализъм на мненията“. По думите му активността на депутата Славчо Атанасов е твърде ранен старт на предизборната кампания за кмет на Пловдив. Припомням – Атанасов бе един мандат кмет на града, подкрепен от ГЕРБ, но година след началото разтури споразумението и вкара БСП в управлението. След това загуби два вота от настоящия градоначалник Иван Тотев от ГЕРБ.

В днешния ден за новите правила за паркиране се обявиха и останалите районни кметове, но това не е изненада, тъй като са активисти на ГЕРБ.