Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Локо готви най-големия подарък за феновете! Връщат Даксон на „Лаута“! Вижте докъде е опечен трансферът

7 Dni Plovdiv03.10.20171min5500
Фенове на Локо разцелуват Даксон

Локомотив е на път да осъществи най-желания от феновете на отбора трансфер. Черно-белите се готвят да върнат на „Лаута“ любимеца на агитката Даксон да Силва, научи 7DniPlovdiv.bg. Ръководството на смърфовете вече е запретнало ръкави за осъществяването на тази мисия, която за мнозина изглежда непосилна. Желанието на Локо е 30-годишният бразилец да подсили отбора през зимата. Според наши източници дотогава офанзивният халф ще е свободен агент. Дори някои твърдят, че договорът му с настоящия му клуб Куяба изтича съвсем скоро. Той премина в третодивизионния  отбор през август миналата година от друг отбор от същото ниво на бразилския футбол Клуб де Регатас.

През последните години Даксон постоянно е спряган за завръщане в Локо, но поне досега нещата все не се получават. Според запознати обаче този път любимецът на феновете, за когото ултрасите бяха достигнали до заключението  „No Dakson, No Party“, е съвсем близо до сбъдване на мечтата им да облече отново черно-белия екип. Най-важното в очертаващите се преговори ще са финансовите условия, които ръководството на Локо в лицето на настоящия собственик Христо Крушарски и евентуален негов бъдещ партньор в клуба ще са в състояние да предложат на офанзивния халф. Даксон никога не е крил, че за него на първо място е семейството му. Затова той би склонил  да напусне родината си и да се завърне в Пловдив, ако от „Лаута“ му осигуряват по-висока заплата от тази, която прибира в Бразилия.

В Локомотив в момента разполагат и със сериозен коз за осъществяването на трансфера на Дакси – Кузман Маринков. Бившият вицепрезидент на смърфовете отскоро се завърна на ръководна длъжност в клуба. Именно Маринков бе в основата на привличането на фамозния бразилец на „Лаута“ през 2006 г. При черно-белите е и човекът, който оцени качествата му – Иван Маринов-Маслара, понастоящем шеф на ДЮШ.

По информация на 7DniPlovdiv.bg точно Маринков се е заел със задачата да доведе обратно Даксон в Локо. Той ще е движещата сила по въпроса с привличането на техничаря. Според запознати  вече са направени сондажи в тази връзка. Почвата е опипана. Дори  е засегната и финансовата част на нещата, т.е личните условия на Дакси. Проучват се възможностите за привличането му, като се чака първо халфът със сигурност да е свободен агент, което ще развърже ръцете на ръководството да му отправи официална оферта. Тогава вече до голяма степен успешното финализиране ще зависи от финансовите условия, които ще му бъдат предложени. Ако в Бразилия Даксон има възможност да прибира по-висока заплата, ще е изключително трудно да бъде прикоткан, защото той няма се раздели с родината си никак лесно.

Бразилецът се превърна във всеобщ любимец на всички на „Лаута“ и черно-бялата част от Пловдив по време на петгодишния си престой в отбора. През лятото на 2012 година той премина от Локомотив в гранда родината си Васко да Гама срещу 185 000 евро. След това той смени няколко отбора в страната на кафето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *