Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Локомотив потърси Божията помощ и я получи!

7 Dni Plovdiv02.10.20171min1450
PENTAX Image

В Локомотив се проявиха като истински християни. Отборът на черно-белите реши да потърси Божията помощ. След случилото се, изглежда смърфовете я получиха. В желанието си и вярвайки, че могат да разчитат на помощ от Висша сила, пловдивчани са посетили Бачковския манастир, научи 7DniPlovdiv.bg. Посещението в светата обител е било осъществено миналия петък около обяд. Футболистите и треньорският щаб са отишли в манастира броени часове преди мача срещу Септември (София). Там те са запалили по свещичка за здраве и късмет.

Настроението в тима преди двубоя със столичани бе изключително минорно заради трите поредни загуби в първенството – 0:5 при визитата на Пирин в Благоевград, 1:2 срещу Славия на „Лаута“ и 0:3 срещу Ботев в Битката за Пловдив пред празните трибуни на базата в Коматево. На черно-белите им трябваше задължителен успех в сблъсъка с отбора на Румен Чандъров, за да могат да вземат глътка въздух и да се поуспокоят.

Както е известно, заради Международния технически панаир се наложи черно-белите да отседнат на режим извън Пловдив. Така за втори път в рамките на два месеца и половина те пренощуваха в хотел „Елеганс“ в Асеновград. В лагера на смърфовете решили да се възползват от близостта си до Бачковския манастир и да се помолят за здраве и късмет, надявайки се счупят каръка и да се върнат на победния път.

Няколко часа по-късно Локомотив надигра макар и много трудно с 1:0 Септември на „Лаута“. Попадението, което сложи край на черната серия, заби Веселин Марчев. А молитвите на отбора изглежда бяха чути.