Само в 7DniPlovdiv.bg

Камери ловят джигити в Пловдив, нови обещания за край на ремонтите

7 Dni Plovdiv02.10.20171min1090
1

Пловдив смята да лови джигитите по улиците с камери. Общината смята да изработи проект за поставяне на стационарните устройства, за да се ограничат катастрофите, бясното каране и  зачестилите вандалски прояви.  Снимките ще бъдат давани на КАТ за налагане на наказания, обясни кметът Иван Тотев. Местата на камерите ще бъдат уточнени с полицията, но според градоначалникът със сигурност ще има на бул. “България”, бул “Освобождение”, бул. “Санкт Петербург” и  Коматевско шосе.

Ключовият бул. “Васил Априлов” от колелото на Централна гара до “Ресторант Стадиона” ще бъде готов до средата на другата година. Това бе също поредното обещание на кметската администрация. От последните 20 години обаче в Пловдив срокове за строителство и ремонти не се спазват.

Иначе след 10 дни затварят за движение бул. “Васил Априлов” за последни етап на ремонта. Той е разделен на две части до и след Второ районно на “Волга”.

Кметът обеща и пускане на движението по бул. “Шести септември” след края на ремонтите при Адата, въпреки текущите съдебни процеси. Това ще стане с разрешение на КАТ.